2toDrive

Vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen!

2toDrive is vanaf 15 maart 2018 definitief een wet. Sinds de start van 2toDrive, hebben al veel jongeren vervroegd hun rijbewijs gehaald.

De mogelijkheid voor 17-jarigen om het rijbewijs te halen en onder begeleiding van een coach rijervaring op te doen werd met ingang van 15 maart 2018 definitief ingevoerd.

Dankzij 2toDrive kun jij nu al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen. Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Tot je 18e mag je rijden onder begeleiding van een coach.

Deze ‘coach’ of ‘begeleider’ is er alleen ter ondersteuning van de bestuurder. Deze bestuurder is na het behalen van het rijbewijs namelijk zelf de juridische bestuurder. Het is dan ook niet de bedoeling dat de ‘coach’ de taken van een rijinstructeur over gaat nemen. Ben jij, of heb jij een coach die het toch maar spannend vindt en niet goed weet waar dan wel niet op te moeten letten? Het is bij ons mogelijk een ‘coach-les’ af te nemen. Neem voor meer informatie hier over contact met ons op!

Meer informatie over 2toDrive

(Via bovenstaande link is ook de begeleiderspas aan te vragen.)

Ook kun je via deze pagina tips voor coaches / begeleiders vinden.