CBR Praktijkexamen en TTT

Wanneer je er (bijna) klaar voor bent zullen we een afspraak maken bij het CBR voor een praktijkexamen of wanneer gewenst een tussentijdse toets.

Zo gaat het bij het CBR Praktijkexamen

Een tussentijdse toets is een soort van generale repetitie van het praktijkexamen. Het gaat er bij een TTT precies hetzelfde aan toe als bij een praktijkexamen, echter is de druk minder groot omdat je nog niet kunt slagen of zakken. Wel raak je gewend met wat nou een examen inhoud en kun je bovendien vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen bij het praktijkexamen. Een TTT brengt dus veel voordelen met zich mee. Dit blijkt dan ook uit de slagingspercentages van leerlingen die een TTT hebben afgelegd.

Zo gaat het bij de Tussentijdse toets van het CBR

Mocht het nu toch allemaal niet lukken, de spanning is bijvoorbeeld te hoog voor je, je blokkeerd geheel door de zenuwen van een examen en je verandert in een geheel andere leerling dan bij de reguliere rijlessen, dan is er de mogelijkheid om een faalangstexamen aan te vragen. Hierbij houdt het CBR rekening met jouw faalangst en is er tevens de mogelijkheid een timeout aan te vragen tijdens het examen.

Zo gaat het bij het Faalangstexamen van het CBR

Dan tot slot een filmpje van het CBR met 7 tips voor het Praktijkexamen. Uiteraard krijg je al deze tips ook mee tijdens onze rijopleiding.


Waarop moet je letten bij het rijexamen – 7 tips van de CBR-examinator