Theorie leren bij Rijschool Erik Snip

Natuurlijk leren wij jou tijdens de praktijklessen al een heleboel bij, wat de theorie van het autorijden betreft. Maar het is mooi als je zo snel mogelijk al begint met het zelf leren hier van. Dit bevordert de vooruitgang en het inzichtelijk vermogen tijdens de rijlessen.

Interactief leren

Je kunt uiteraard thuis leren door middel van zelfstudie uit een theorieboek, maar ook de compleet nieuwe theorieopleiding van Rijschool Erik Snip is ook erg in trek! PlanGo (de grootste aanbieder op rijschoolsoftware gebied) heeft namelijk in onze leerlingapp een complete CBR theorie opleiding geïntegreerd samen met de makers van iTheorie “Lens”. Hier kun je op elk moment van de dag op je telefoon je theorie leren en oefenexamens maken zoals die op het CBR examen! In de trein, bioscoop of tijdens een tussenuur op school, in de pauze, op de wc, ‘s-avonds op de bank…… overal! In korte stukjes kun je even makkelijk leren en de leerlingapp laat je zien waar je bent geblreven!

Theorie PlanGo

Examendatum

Alles begint met de examendatum. Geef in de app aan wanneer jouw theorie-examen plaatsvindt.

De app geeft aan wat je per week moet doen om de theorie te leren. Ook als het examen nog niet is aangevraagd kun je natuurlijk met de theorie beginnen.

Deeltoetsen

Tientallen video’s leggen de belangrijkste onderdelen van de theorie uit. De lesstof is zo ingedeeld dat je het in stukjes van enkele minuten kunt leren. Wanneer je een onderdeel geleerd hebt kun je de opgedane kennis meteen testen met een deeltoets. Zo weet je direct of je de stof hebben begrepen.

Examentraining

Je kunt je nóg beter voorbereiden op het CBR theorie-examen met de examentraining. Deze examens zijn exact zoals bij het CBR en bestaan uit gevaarherkenning, verkeersregels en verkeersinzicht.

 • Meer dan 200 theoriehoofdstukken
 • 100 introductiefilmpjes met uitleg
 • Kennistoetsen met meer dan 300 vragen
 • Training met CBR oefenexamens
 • Onbeperkt geldig tijdens je praktijkopleiding

Hoe ziet het theorie/examen er uit?

Er zijn 3 examenonderdelen: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Je krijgt na afloop van het examen niet de fout beantwoorde vragen te zien. Dit “omdat we hebben gemerkt dat dit kandidaten onvoldoende helpt”, aldus het CBR.

Er zijn dus drie onderdelen met de volgende indeling:

Kennis: 12 vragen, waarvan er 10 goed beantwoord moeten zijn.
Inzicht: 28 vragen, waarvan er 25 goed beantwoord moeten zijn.
Gevaarherkenning: 25 vragen, waarvan er 13 goed beantwoord moeten zijn.

Op het uitslagformulier word uitgelegd hoe goed je elk examenonderwerp beheerst. Hiermee kun je je eventueel samen met mij, goed voorbereiden op de praktijklessen en/of een eventueel herexamen.

Bereid je goed voor op het theorie-examen!

 • Neem de tijd om de stof te kunnen leren en oefenen
 • Oefen met de stof in de praktijk
 • Leer van je fouten
 • Controleer je kennis door het maken van theorie-examens
 • Heb vertrouwen in jezelf en zorg ook dat je goed uitgerust naar het CBR gaat!

Zo werkt het:

 1.  Je neemt plaats aan de tafel met jouw nummer
 2.  Je klikt op het touchscreen scherm en je volgt de instructies op het scherm
 3.  Je volgt de uitleg en je beantwoordt een oefenvraag
 4.  Nu begin je aan je examen
 5.  Je ziet per vraag een bepaalde verkeerssituatie, waarbij je je moet voorstellen dat jij de bestuurder van de CBR-auto bent
 6.  Na afloop van het examen verschijnt jouw uitslag direct op je scherm
 7.  Je kunt de fout beantwoorde vragen na afloop niet meer terugkijken
 8.  Na het examen krijg je de uitslag ook per e-mail toegestuurd
 9.  Het CBR registreert de uitslag in hun systeem. Deze uitslag is anderhalf jaar geldig

Toch liever een boek?

Ben je iemand die liever een boek pakt? Wij bieden je de mogelijkheid om een compleet theorieboek aan te schaffen. Ook is er de mogelijkheid deze voor slechts € 10,- per maand bij ons te huren, zodat je geen boek hoeft aan te schaffen. Je zult het boek na het behalen van je examen waarschijnlijk toch niet meer gebruiken, tenzij je misschien broertjes of zusjes hebt. Naast het aanschaffen of huren van een theorieboek heb je ook nog de mogelijkheid een boek met theorievragen te huren of aan te schaffen. Of online een tegoed van 1000 vragen via onze rijschool aan te schaffen om te oefenen. 

Voor prijzen voor de desbetreffende boeken en trainingen neem contact op of kijk op de pagina Tarieven